Registreren

Wachtwoord vergeten

Login

Inloggen

Hoe begeleiden wij ondernemers naar een hoger rendement?

Hoe begeleiden wij ondernemers naar een hoger rendement?

Het is belangrijk om te weten dat er twee soorten zijn het Fiscaal en financieel rendement. Dit zijn twee belangrijke concepten als het gaat om beleggen en investeren. Hoewel ze nauw met elkaar verbonden zijn, zijn er enkele belangrijke verschillen tussen deze twee begrippen.

Fiscaal rendement

  • Fiscaal rendement verwijst naar het bedrag dat u bespaart op belastingen door te investeren in fiscaal voordelige beleggingsinstrumenten of het toepassen van bepaalde fiscale strategieën. Bijvoorbeeld, als u in een beleggingsfonds investeert dat is vrijgesteld van belastingen, dan kunt u het rendement van uw belegging behouden zonder dat u belastingen hoeft te betalen over de winst die u maakt. Op deze manier kunt u uw fiscaal rendement verhogen.

Financieel rendement

  • Financieel rendement verwijst naar het bedrag dat u verdient op uw investeringen in verhouding tot het bedrag dat u heeft geïnvesteerd. Dit rendement wordt uitgedrukt als een percentage en kan variëren afhankelijk van het type beleggingen dat u maakt. Bijvoorbeeld, als u aandelen koopt en deze na een jaar verkoopt voor een hogere prijs, dan is het financieel rendement gelijk aan het verschil tussen de aankoopprijs en de verkoopprijs, gedeeld door de aankoopprijs.

Fiscaal en financieel rendement gaan hand in hand?

  • Het is belangrijk om op te merken dat fiscaal rendement en financieel rendement niet altijd hand in hand gaan. Een belegging die een hoog financieel rendement oplevert, kan bijvoorbeeld fiscaal minder voordelig zijn dan een andere belegging die een lager financieel rendement oplevert, maar wel belastingvoordelen biedt. Het is daarom belangrijk om bij het maken van investeringsbeslissingen zowel het fiscaal rendement als het financieel rendement in overweging te nemen.

Waar moet u nog rekening mee houden?

  • Daarnaast is het ook belangrijk om rekening te houden met andere factoren, zoals uw persoonlijke financiële doelstellingen, het risiconiveau van uw beleggingen, en de kosten en vergoedingen die gepaard gaan met uw investeringen. Een goede balans tussen fiscaal en financieel rendement kan leiden tot een succesvolle beleggingsstrategie die u helpt om uw doelstellingen te bereiken. Het is daarom verstandig om advies in te winnen bij een financieel adviseur of belastingadviseur om u te helpen bij het vinden van de juiste balans tussen fiscaal en financieel rendement.

Meer ontdekken?

Arbeidsongeschikt? Vergeet uw dekking "premievrijstelling" niet aan te vragen.

U kan als aanvullende waarborg op een waarborg leven of overlijden een dekking "premievrijstelling" selecteren. Toch merken we bij arbeidsongeschiktheid dat velen de weg wel vinden naar hun schadeaangifte "gewaarborgd inkomen". Premievrijstelling wordt vaak vergeten. Weinig verzekeraars automatiseren de brug tussen deze waarborgen.

Neem hier terug de controle over je pensioen.

Plan je afspraak