Registreren

Wachtwoord vergeten

Login

Inloggen

Hoe beleggen met je vennootschap?

Wat zijn de voordelen?

Ten eerste kun je bij beleggen met je vennootschap genieten van fiscale voordelen in vergelijking met privé investeringen. Zo is er bijvoorbeeld geen premietaks verschuldigd in plaats van de gebruikelijke 4,4% die van toepassing is voor vennootschappen.

Daarnaast kan je door middel van beleggen met je vennootschap de waarde van je bedrijf beïnvloeden, zodat deze eenvoudiger te verkopen is als je ooit besluit om dit te doen. Ook kan investeren met je vennootschap helpen om gegenereerde inkomsten te gebruiken binnen het bedrijf, zoals aan loopbaanontwikkeling en andere ondersteuning.

Welke strategieën kun je gebruiken om te investeren met je vennootschap?

Er zijn diverse strategieën voor bedrijfsbeleggingen, zoals passief langetermijnbeheer of meer opportunistische benaderingen zoals 'swing trading'. Over het algemeen kun je kiezen uit drie opties: beleggen via een effectenrekening, gebruik van een DBI-bevek, of investeren in een Branche 6-fonds in Luxemburg. Het Tak 26-verhaal in België is ook een optie, maar de lage rendementen in ruil voor kapitaalgarantie maken dit minder aantrekkelijk. Elke aanpak heeft voor- en nadelen, en het vinden van de juiste mix is vaak de beste weg.

Bovendien is het cruciaal om de juiste investeringstools en software te gebruiken, zoals online handelsplatforms en portfolio management tools. Deze tools helpen risico's te beheren door te waarschuwen voor onvoorspelbaar prijsgedrag, wat kan resulteren in betere winsten op de markt.

Heb ik professionele hulp nodig om te beleggen met mijn vennootschap?

Hoewel het niet verplicht is, kan het raadplegen van een professionele financiële planner of beleggingsadviseur op lange termijn verstandig zijn voor sommige ondernemers. Zij kunnen helpen bij het kiezen van de juiste strategie voor je bedrijf en bieden mogelijkheden voor uitgebreide analyses van verschillende investeringen op basis van historische en real-time prestaties. Bovendien kunnen ze toegang verschaffen tot effecten die meestal alleen beschikbaar zijn op de institutionele markt, wat via een gespecialiseerde partner mogelijk is.

Neem hier terug de controle over je pensioen.

Plan je afspraak