Waarom deze tool?
Voor veel bedrijfsleiders is de kennis omtrent warrantenplannen nieuwe informatie. We merken dat dit een beetje de pastinaak is van de fiscale optimalisatie: een vergeten groente. Hiervoor zijn er diverse redenen, die we in een one-on-one graag toelichten. Uit onze ervaring weten wij dat u graag zelf een beetje rekent. Deze tool helpt u hier heel high end bij. Dit is een lakmoesproef die 80% van alle cases kan dekken. Voor een exacte berekening, contacteert u ons het best even.
Wat is een warrantenplan?
Een warrantenplan is een spaar- of investeringsplan gesloten door uw vennootschap ten voordele van de bedrijfsleider in hoofde (=natuurlijk persoon). De vennootschap voorziet een bezoldiging via warrants en koopt hiervoor stukken aan bij een emmittent (bank, vermogensvennootschap). Deze stukken (=warrants) worden dan aangeboden aan de bedrijfsleider, die op zijn beurt het aanbod aanvaardt. Indien we spreken over een aanbod en aanvaarding van niet-beurgenoteerde warrants, ontketent zich een fiscaal voordeel, waarbij de begunstigde sociale zekerheidsbijdragen en personenbelasting zal betalen op een forfaitair voordeel.
Waarom warrantenplannen?
Werken met een warrantenplan is kiezen voor fiscale zekerheid. De wetgeving is duidelijk, het proces eenvoudig. Door de mogelijkheid van een maandelijkse toepassing katalyseer je ook je pensioenopbouw. Het is een zeer elegante oplossing om om geld uit uw vennootschap te halen EN uw aanvullend pensioen te optimaliseren. Hierdoor openen er zich weer enkele mogelijkheden binnen de vastgoedverwerving.
Liquidatiereserve of warrants?
Hou er rekening mee dat een liquidatiereserve een winstuitkering is. De vennootschapsbelasting is al gepasseerd. Bij een warrantenplan is uw inleg bezoldiging, en dus 100% aftrekbaar als bezoldiging. Je moet 5 jaar wachten voor je aan je geld kan.
Cash bonus of warrants?
Dit thema heeft geen verdere uitleg nodig. Iedereen weet dat traditionele bezoldiging enorm duur is.