Registreren

Wachtwoord vergeten

Login

Inloggen

Tags:

Beleggen met je vennootschap

Beleggen met je vennootschap

Door te beleggen via je vennootschap kan je waarde creëren of je winst te vergroten. Lees hier alles wat je moet weten over beleggen met je vennootschap. Wat zijn de verschillende fiscale gevolgen, wettelijke vereisten en beleggingsstrategieën?

Waarom zou je beleggen met je vennootschap?

Beleggen met je vennootschap heeft verschillende voordelen. Ten eerste kun je bij beleggen met je vennootschap genieten van fiscale voordelen in vergelijking met privé investeringen. Zo is er bijvoorbeeld geen premietaks verschuldigd in plaats van de gebruikelijke 4,4% die van toepassing is voor vennootschappen.

Daarnaast kan je door middel van beleggen met je vennootschap de waarde van je bedrijf beïnvloeden, zodat deze eenvoudiger te verkopen is als je ooit besluit om dit te doen. Ook kan investeren met je vennootschap helpen om gegenereerde inkomsten te gebruiken binnen het bedrijf, zoals aan loopbaanontwikkeling en andere ondersteuning. Zo werk je aan je core, en kan je daarnaast je reserves aan het werk zetten voor al uw doeleinden.

Wat zijn de voordelen?

Beleggen met je vennootschap kan verschillende voordelen bieden, waaronder fiscale voordelen in vergelijking met privé investeringen. Daarnaast kan beleggen met je vennootschap helpen om de waarde van je bedrijf te vergroten, wat het eenvoudiger maakt om het op de markt te verkopen als je dat wilt. Ook kan investeren met je vennootschap worden gebruikt om inkomsten ervan binnen het bedrijf te gebruiken, zoals voor loopbaanontwikkeling en andere ondersteuning.

Welke strategieën kun je gebruiken om te investeren met je vennootschap?

Er bestaan verschillende strategieën om met je vennootschap te beleggen. Denk hierbij aan passief beheer op lange termijn of meer opportunistische strategieën zoals bijvoorbeeld 'swing trading'. Grosso modo kan je 3 zaken gaan toepassen: beleggen via een effectenrekening, het gebruik van een DBI-bevek of investeren in een Branche 6 naar Luxemburgs recht. Je zou ook het Belgische Tak 26-verhaal kunnen aanspreken, maar hier beleg je je letterlijk arm door de lage rendementen die je verkrijgt in ruil voor de kapitaalgarantie. Ieder systeem heeft zijn voor- en nadelen en zoals met veel is een ideale mix vinden de meest gespreide weg.

Verder is het belangrijk om de juiste investeringstools en software te gebruiken, zoals online handelsplatforms, marktdata tools of portfolio management tools. Elk van deze tools zal helpen je risico's te beheersen door je te waarschuven voor onvoorspelbaar prijsgedrag. Hierdoor krijg je mooiere winsten op de markt.

Moet ik professionele hulp zoeken om te beleggen met mijn bedrijf?

Hoewel het absoluut geen verplichting is om professionele hulp te zoeken, kan dit op termijn een verstandigere keuze zijn voor bepaalde ondernemers. Een goede financial planner of beleggingsadviseur kan je helpen om het juiste pad te kiezen en uiteindelijk de meest geschikte strategie voor je bedrijf te creëren. Verder biedt een professionele advisering mogelijkheden waar de beginner meestal niet toe in staat is, zoals een uitgebreide analyse van verschillende investeringen op basis van hun historische en real-time prestaties. Daarnaast zijn bepaalde effecten maar verkrijgbaar in de institutionele markt. Hier heb je als belegger meestal niet rechtstreeks toegang toe, maar via een gespecialiseerde partner geraak je al een heel eind.

Neem hier terug de controle over je pensioen.

Plan je afspraak